Đề kiểm tra tiếng anh lớp 7 học kì 1 có đáp án

      3
Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - liên kết tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 3

Lớp 3 - liên kết tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - liên kết tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - liên kết tri thức

Lớp 7 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - liên kết tri thức

Lớp 10 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp giờ Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Cơ sở dữ liệu


*

Top 100 Đề thi giờ Anh lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 tiên tiến nhất | kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo

Bộ 100 Đề thi giờ Anh lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 mới nhất vừa đủ Học kì 1 cùng Học kì 2 bao gồm đề thi giữa kì, đề thi học tập kì bao gồm đáp án chi tiết, cực gần kề đề thi chấp nhận giúp học sinh ôn luyện & đạt điểm cao trong những bài thi giờ Anh 7.


Mục lục Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 năm 2022 - 2023 mới nhất


Quảng cáo

Bộ đề thi giờ Anh lớp 7 Global Success - kết nối tri thức


- Đề thi tiếng Anh lớp 7 thân kì 1

- Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 7 Friends plus - Chân trời sáng sủa tạo


- Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 giữa kì 1

- Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1

Bộ đề thi giờ Anh lớp 7 Explore English - Cánh diều


- Đề thi tiếng Anh lớp 7 thân kì 1

- Đề thi giờ Anh lớp 7 học tập kì 1

Lưu trữ: Đề thi giờ Anh lớp 7 sách cũ

Bộ đề thi học sinh giỏi

*

Phòng giáo dục và Đào sinh sản .....

Đề thi giữa học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: tiếng Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 1)

A – USE OF LANGUAGE.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. charity B. chemistry C. chemical D. Mechanic

2. A. Help B. Benefit C. elderly D. Prefer

3. A. Provide B. Individual C. Situation D. Children

4. A. Tutor B. Student C. university D. Discuss

II. Choose the correct answers.

5. We should follow the activities from doctors and health ______ in order khổng lồ keep fit.

A. Managers

B. Workers

C. People

D. Experts

6. Let’s help the street children because they have bad _______.

A. Live

B. Living conditions

C. Ways of life

D. Earnings

7. They have decided lớn ride lớn work _______ it is good for their health và the environment.

A. So

B. But

C. Although

D. Because

8. Our school has a programme to lớn _______ children from poor families in Ho chi Minh City.

A. Ask

B. Offer

C. Tutor

D. Volunteer

9. Americans _______ the tradition of volunteering và helping one another since the early days of the country.

A. Have had

B. Has had

C. Had

D. To lớn have

10. Traditional volunteer activities include _______ money for people in need, cooking & giving food.

A. Rising

B. Raising

C. Getting

D. Taking

11. Junk foods are high in fat, sodium và sugar, which can lead to ______.

A. Fever

B. Allergy

C. Obesity

D. Stomachache

12. Lack of vi-ta-min E can cause skin diseases & ______.

A. Tired

B. Tiring

C. Tiredness

D. Tireless

13. If you choose sewing as your hobby, you will ________ your own clothes.

A. Get

B. Vì

C. Take

D. Make

14. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is ________.

A. Dangerous

B. Danger

C. In danger

D. Endangered

III. Put the verbs in brackets in the correct verb tense: the Present Perfect or Past Simple.

15.I (meet) ………………………………………. Robert at the supermarket this morning.

16. Nancy (be)……………………………………. To Viet phái nam several times.

17. I (not see) ……………………………………….. Your brother yet.

18. When (your father/ give up) ……………………………………….. Smoking?

19. I ………………………………………. (be) in London when I was a child.

B– READING.

IV. Read the passage & then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Volunteering is one of the things that are very useful khổng lồ you. Khổng lồ your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world and your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time khổng lồ learn social skills & make a difference in our community.

Volunteers have the chance khổng lồ teach English, arts, & sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and speak.

20. Doing volunteer work is very useful to lớn you………….

21. Volunteering is good for your future job. ………….

22. You can earn a lot of money from volunteering. ………….

23. Volunteers can help homeless children khổng lồ learn English, arts, và learn how khổng lồ play sports. ………

24.Volunteers only help healthy children. ………….

V. Read the passage and answer the questions.

Along with jogging và swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and energy, giving you a stronger heart. You don’t carry the weight of your body on your feet when cycling. It is also a good khung for people with a pain in your feet or your back. You should start your hobby. Doing too quickly can have bad effects.

You should cycle twice or three times a week. If you find you are in pain, you will stop và take a rest.

25. Why is cycling a good size of exercise?

............................................................................................

26. Why might people with a pain in the back go cycling?

............................................................................................

27. What will happen if you bởi too quickly?

............................................................................................

C – WRITING.

VI. Make correct sentences from the words và phrases given.

28. When/ you/ start/ hobby?

............................................................................................

29. so far/ we/ ask/ people/ donate/ books & clothes/ the poor children.

............................................................................................

30. I/ think/ future/ people/ take up/ more/ outdoor activities.

31. My best friend/ not/ like/ mountain climbing/ because/ he/ afraid/ heights.

............................................................................................

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

32. She has never met such a kind man before.

⇒ He is............................................................................................

33. His hobby is collecting toy cars.

⇒ He collects............................................................................................

34. It isn’t necessary to finish the work today.

⇒ You don"t............................................................................................

Đáp án và gợi ý làm bài

A

I

1. A

A. Charity/ˈtʃærəti/

B. Chemistry/ˈkemɪstri/

C. Chemical/ˈkemɪkl/

D. Mechanic/məˈkænɪk/

Phương án A phần được gạch ốp chân phát âm là /tʃ/, còn lại phát âm là /k/

2. D

A.help/help/

B.benefit/ˈbenɪfɪt/

C. Elderly/ˈeldəli/

D. Prefer/prɪˈfɜː(r)/

Phương án D phần được gạch ốp chân phạt âm là /ɪ/, sót lại phát âm là /e/

3. A

A. Provide/prəˈvaɪd/

B. Individual/ˌɪndɪˈvɪdʒuəl/

C. Situation/ˌsɪtʃuˈeɪʃn/

D. Children/ˈtʃɪldrən/

Phương án A phần được gạch chân phát âm là /aɪ/, còn sót lại phát âm là/ɪ/

4. D

A. Tutor/ˈtjuːtə(r)/

B. Student/ˈstjuːdnt/

C. University/ˌjuːnɪˈvɜːsəti/

D. Discuss/dɪˈskʌs/

Phương án D phần được gạch ốp chân phạt âm là /ʌ/, còn sót lại phát âm là /juː/

II

5. D

manager (n): thống trị

worker (n): công nhân

people (n): mọi tín đồ

expert (n): siêng gia

Tạm dịch: bọn họ nên tuân thủ theo đúng các vận động từ bác bỏ sĩ cùng các chuyên gia sức khỏe để giữ lại dáng.

6. B

live (v): sinh sống

living conditions (n): đk sống

ways of life (n): giải pháp sống

earnings (n): thu nhập

Tạm dịch: Hãy trợ giúp trẻ em mặt đường phố vì chưng chúng có đk sống tệ.

7. D

A. So + S + V: vậy nên…

B. But + S +V: nhưng…

C. Although + S + V: mặc dù

D. Because + S + V: vị vì…

2 mệnh đề màn ý nghĩa sâu sắc nguyên nhân – kết quả => cần sử dụng “because”

Tạm dịch: bọn họ đã đưa ra quyết định đạp xe cộ đi làm bởi vì nó tốt cho sức khỏe và môi trường.

8. C

A. Ask (v): yêu cầu, đòi hỏi

B. Offer (n): đề nghị

C. Tutor (v): gia sư, dạy kèm

D. Volunteer (v): tình nguyện

Tạm dịch: Trường học tập của chúng tôi có một lịch trình để dạy dỗ kèm trẻ em từ những mái ấm gia đình nghèo ở tp Hồ Chí Minh.

9. A

Dấu hiệu: “since” – kể từ khi

Cách dùng: miêu tả hành hễ đã xảy ra trong quá khứ và còn tiếp tục đến hiện tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2.

Tạm dịch: fan Mỹ đã có truyền thống thao tác tình nguyện và giúp sức nhau từ đông đảo ngày đầu của đất nước.

10. B

raise money: gây quỹ

Tạm dịch: Các vận động tình nguyện truyền thống bao hàm gây quỹ cho tất cả những người cần , nấu cùng phát đồ vật ăn.

11. C

A. Fever (n): ốm

B. Allergy (n): dị ứng

C. Obesity (n): béo múp

D. Stomachache (n): nhức bụng

Tạm dịch: Thức nạp năng lượng nhanh gồm hàm lượng hóa học béo, natri và đường cao loại mà hoàn toàn có thể dẫn đến khủng phì.

12. C

Trước “and” là danh từ “skin diseases” ⇒ nơi trống đề nghị điền danh từ

A. Tired (adj): căng thẳng

B. Tiring (adj): mệt mỏi

C. Tiredness (n): sự căng thẳng

D. Tiredless (adj): ko mệt mỏi

Tạm dịch: thiếu c E có thể gây ra dịch về da với sự mệt mỏi mỏi.

13. D

make clothes: làm ra quần áo

Tạm dịch: nếu bạn chọn may vá như sở thích của mình, bạn sẽ làm ra áo quần cho chủ yếu bạn.

14. A

A. Dangerous (adj): nguy nan

B. Danger (n): sự nguy hiểm

C. In danger : gặp gỡ nguy hiểm

D. Endangered (adj): nguy hại tuyệt chủng

Tạm dịch: Anh trai tôi không say mê trượt băng bởi anh ấy nghĩ về nó nguy hiểm.

III

15. Have met

Cách dùng: miêu tả một hành động xảy ra trong quá khứ nhưng không xác định, và mong muốn nhấn mạnh tay vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Tôi đã gặp mặt Robert ở ăn uống sáng nay.

16. Has been

Cách dùng: diễn đạt một hành động xảy ra trong quá khứ nhưng mà không xác định, và ao ước nhấn rất mạnh tay vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Nancy sẽ đến việt nam một vài ba lần.

17. Haven’t seen

Cách dùng: mô tả một hành vi xảy ra trong thừa khứ, kéo dài đến lúc này và rất có thể tiếp tục xảy ra trong tương lai.

Cấu trúc câu che định: S + haven’t/ hasn’t + Vp2 + yet.

Tạm dịch: Tôi vẫn chưa chạm chán anh trai mình.

18. Did your father give up

Cách dùng: miêu tả hành rượu cồn đã xảy ra và kết thúc trong quá khứ

Cấu trúc câu hỏi: Wh/H + did + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bố của bạn bỏ thuốc lá khi nào?

19. Was

Cách dùng: mô tả hành động đã xẩy ra và dứt trong thừa khứ

Cấu trúc: S + was/ were …

Tạm dịch: Tôi vẫn ở London lúc tôi còn nhỏ.

B

IV

20. T

Làm vấn đề tình nguyện rất hữu ích cho bạn

Thông tin: Volunteering is one of the things that are very useful lớn you.

Tạm dịch: Tình nguyện là một trong những công việc rất hữu ích so với bạn.

21. T

Làm tình nguyện giỏi cho các bước tương lai của bạn.

Thông tin: to lớn your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world và your future.

Tạm dịch: Đối với những ông chủ tương lai của bạn, quá trình tình nguyện cho biết rằng bạn cân nhắc cả quả đât và tương lai của mình.

22. F

Bạn có thể kiếm không hề ít tiền từ các việc làm tình nguyện.

Thông tin: Although volunteer work does not bring you money,…

Tạm dịch: khoác dù các bước tình nguyện không mang về tiền cho bạn,…

23. T

Những tự nguyện viên có thể giúp tín đồ vô gia cư học tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và học có tác dụng thể như thế nào để nghịch thể thao.

Thông tin: Volunteers have the chance to lớn teach English, arts, & sports for homeless children.

Tạm dịch: những tình nguyện viên có cơ hội dạy tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và thể dục thể thao cho trẻ nhỏ vô gia cư.

24. F

Những tự nguyện viên chỉ hỗ trợ những đứa khỏe khoắn mạnh.

Thông tin: They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and speak.

Tạm dịch: bọn họ cũng giúp trẻ nhỏ có sự việc về mức độ khỏe, nhất là trẻ em không thể nhìn, nghe cùng nói.

Dịch đoạn văn:

Tình nguyện là 1 trong những quá trình rất hữu ích đối với bạn. Đối với các ông chủ tương lai của bạn, quá trình tình nguyện cho biết thêm rằng bạn suy nghĩ cả nhân loại và sau này của mình.Mặc dù quá trình tình nguyện không mang về tiền đến bạn, nhưng nó mang lại cho bạn thời gian nhằm học các khả năng xã hội và tạo ra sự khác hoàn toàn trong cộng đồng của chúng ta.Các tình nguyện viên có cơ hội dạy tiếng Anh, thẩm mỹ và nghệ thuật và thể thao cho trẻ nhỏ vô gia cư. Chúng ta cũng giúp trẻ nhỏ có sự việc về mức độ khỏe, đặc biệt là trẻ em bắt buộc nhìn, nghe cùng nói.

V

25. Because it can help khổng lồ increase your strength và energy, giving you a stronger heart.

Vì sao đạp xe là một hình thức thể dục tốt?

Thông tin: Along with jogging & swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help lớn increase your strength và energy, giving you a stronger heart.

Tạm dịch: cùng với chạy cỗ và tập bơi lội, đánh đấm xe là hình thức tập thể dục toàn diện tốt nhất. Nó có thể giúp tăng tốc sức to gan lớn mật và năng lượng của bạn, mang lại cho bạn một trái tim khỏe mạnh hơn.

26. Because you don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling.

Vì sao đông đảo người rất có thể bị đau lưng rất có thể đạp xe?

Thông tin: You don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling. It is also a good form for people with a pain in your feet or your back.

Tạm dịch: Bạn không hẳn gánh trọng lượng khung người trên song chân của mình khi đấm đá xe. Nó cũng là một hình thức tốt cho những người bị nhức ở cẳng chân hoặc lưng của bạn.

27. If you do too quickly, it can have bad effects.

Chuyện gì sẽ xảy ra nếu như khách hàng đạp xe thừa nhanh?

Thông tin: Doing too quickly can have bad effects.

Tạm dịch: Đạp xe thừa nhanh rất có thể có tác dụng xấu.

Dịch đoạn văn:

Cùng cùng với chạy cỗ và tập bơi lội, sút xe là hiệ tượng tập thể dục toàn diện tốt nhất. Nó hoàn toàn có thể giúp tăng tốc sức mạnh bạo và năng lượng của bạn, có lại cho bạn một trái tim trẻ trung và tràn trề sức khỏe hơn. Bạn không phải gánh trọng lượng cơ thể trên đôi chân của bản thân khi đánh đấm xe. Nó cũng là một hình thức tốt cho người bị nhức ở cẳng chân hoặc lưng của bạn. Chúng ta nên bắt đầu sở ham mê của mình. Đạp xe quá nhanh có thể có công dụng xấu.

Bạn yêu cầu đạp xe hai lần hoặc tía lần một tuần. Nếu như khách hàng thấy mình bị đau, các bạn sẽ dừng lại và nghỉ ngơi.

C

VI

28. When did you start your hobby?

Cấu trúc câu hỏi với từ nhằm hỏi: “Wh/H + trợ cồn từ + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bạn bước đầu sở thích của bạn khi nào?

29. We have asked people khổng lồ donate books and clothes for the poor children so far.

Dấu hiệu: “so far” –“gần đây”

Cách dùng: mô tả hành đụng đã xảy ra trong thừa khứ và còn tiếp tục đến hiện tại tại/ tác dụng còn ở hiện tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Ved/VP2

Tạm dịch: chúng tôi đã hỏi mọi tín đồ để quyên góp sách và xống áo cho trẻ em nghèo ngay sát đây.

30. I think that in the future, people will take up more outdoor activities.

Cách dùng: biểu đạt hành rượu cồn sẽ xẩy ra trong tương lai, dự đoán phụ thuộc ý con kiến cá nhân

Cấu trúc: S + will/ won’t + V_nguyên thể.

Tạm dịch: Tôi nghĩ về sau mọi người sẽ ban đầu theo đuổi nhiều hoạt động ngoài trời hơn.

31. My best friend doesn’t like mountain climbing because he’s afraid of heights.

S + V + because + S + V: do vì…

Tạm dịch: bạn bè của tôi không yêu thích leo núi vày cậu ấy sợ hồ hết nơi bên trên cao.

VII

32. He is the kindest man (that) she has ever met.

S + have/ has + never + Vp2 such + (a/an) + adj + N before

= N + tobe + tính từ đối chiếu hơn tốt nhất + (that) + S + have/ has + ever + Vp2

Tạm dịch: Cô ấy không từng gặp một người lũ ông xuất sắc như vậy trước đó.

= Anh ấy là người đàn ông tốt nhất có thể mà cô ấy đã có lần gặp.

33. 33. He collects toy cars as a hobby.

V + as + N: làm đồ vật gi như chiếc gì

collect toy cars as a hobby: sưu tầm ô tô đồ đùa như một sở thích

Tạm dịch: sở thích của anh ấy là sưu tầm ô tô đồ chơi.

= Anh ấy sưu tầm xe hơi đồ chơi như một sở thích.

34. You don’t need lớn finish the work today.

don’t need + lớn V_nguyên thể: không phải làm gì

Tạm dịch: Nó là không cần thiết để hoàn thành công việc hôm nay.

= bạn không buộc phải hoàn thành quá trình hôm nay.

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo .....

Đề thi học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: tiếng Anh mới lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. Map B. Hat C. Cap D. What

2. A. Sort B. Bottle C. Roll D. Coffee

3. A. Daughter B. Sauce C. Aunt D. Laundry

4. A. Was B. Walk C. Water D. Wall

5. A. Morning B. Forget C. Pork D. Forty

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to lớn complete each sentence below.

1. “………! Can you tell me the way lớn the food shop?”

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

2. …………… that street and the food shop is at the next corner.

A. Go along B. Turn right C. On the left D. Turn on

3. I don’t often go to lớn school by bus because it ………… a lot of time. Riding a bicycle is healthier.

A. Spends B. Has C. Takes D. Gets

4. The doctor says my father will become ill ……………. He stops smoking.

A. Until B. When C. Unless D. If

5. He bought …………. Books and then left for home.

A. Much more B. A few C. A lot D. A little

6. Ngoc ……………. Eating fast food because it’s not good for her health.

A. Likes B. Loves C. Hates D. Enjoys

7. If you want to lớn live long, you………….eat much red meat.

A. Should B. Needn’t C. Have lớn D. Shouldn’t

8. Don’t read in bed, …………. You’ll harm your eyes.

A. Or B. If C. But D. Yet

9. I ………..playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. Think B. Find C. Say D. Tell

10. Before moving to lớn Ha Noi, my parents ……………in Ha Nam.

A. Have lived B. Have been living C. Lived D. Live

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

Column A Column B

1. Can I help you?

A. I’d lượt thích some rice.

2. How much beef vị you want?

B. Two dollars.

3. What vì chưng you need?

C. A dozen, please.

4. How many eat would you like?

D. Yes. I’d lượt thích some green tea.

5. How much is loaf of bread?

E. One kilo, please.

Answer:

1-

2-

3-

4-

5-

IV. Write the correct khung of each verb in brackets to complete the following sentences.

1. Lan & her father (visit) …………….. The Temple of Literature last week.

2. America (discover) ……………….by Christopher Columbus.

3. They (not start) ……………….the project yet.

4. My brother hates (do) ………………the same things day after day.

5. My brother usually (go) …………………fishing in his không tính tiền time.

V. Choose a suitable word from the box to lớn fill in each gap khổng lồ complete the passage.

sang competition enjoys bought on

Minh’s hobby is singing. She (1) ……………… singing very much. When her brother (2) ………………… a karaoke set last month, Minh was so glad that she (3) ………………….. Every day after dinner. She likes to sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) ………………… the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) ……………….. Organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her.

VI. Read the passage và choose the best answer.

You can recycle many types of glass. Glass food & beverage containers can be reused và recycled many times. (In fact, only bulbs, ceramic glass, dishes & window glass can’t be recycled.)

Glass is made from soda ash, sand & lime. If it’s thrown away, it stays there indefinitely because glass never breaks down into its original ingredients. Lớn be recycled, glass is sorted by color, crushed into small pieces và melted down into a liquid. Then, it is molded into new glass containers.

1. Which of the following can be recycled?

A. Glass food và beverage containers B. Bulbs

C. Dishes and window glass D. Ceramic glass

2. What does the word “reused” in line 2 mean?

A. Use something again. B. Use all of thing

C. Throw something away D. Not buying things which are over packed

3. Glass ………………….

A. Is made from soda ash, sand và lime

B. Stays there indefinitely if it’s thrown away

C. Never breaks down into its original ingredients

D. All are correct

4. What does the word “its” in line 5 refer to?

A. Glass B. Dash C. Sand D. Lime

5. When people recycle glass, they ………………..

A. Sort it by color and crush it into small pieces

B. Melt it into containers

C. Mold it into containers

D. All are correct

VII. Make sentences using the words and phrases given.

1. He/ has/ flu/./ he/ keep/ sneezing/ coughing/.

....................................................................................

2. Listen/ music/ in/ free/ time/ is/ my/ favourite/ hobby/.

....................................................................................

3. My brother/ enjoy/ play/ piano/ when/ he/ young/.

....................................................................................

4. In/ future/,/ I travel/ around/ Viet Nam.

....................................................................................

5. Nhung/ already/ finish/ the homework/.

....................................................................................

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The painting is bigger than the photograph. (not as …as)

The photograph ...........................................................................

2. They sell tickets at the gate of the tourist site.

Tickets ..............................................................................

3. The market does not have any carrots.

There ............................................................................

4. They didn’t go camping yesterday because it rained heavily.

Because of ...........................................................................

5. Be careful or you’ll hurt yourself.

If you are ...........................................................................

Đáp án và Thang điểm

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. D 2. C 3. C 4. A 5. B

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) lớn complete each sentence below

1. D 2. A 3. C 4. C 5. B

6. C 7. D 8. A 9. B 10. C

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

1. D 2. E 3. A 4. C 5. B

IV. Write the correct khung of each verb in brackets to lớn complete the following sentences.

1. Visited 2. Was discovered 3. Haven’t started

4. Doing 5. Goes

V. Choose a suitable word from the box to fill in each gap to lớn complete the passage.

1. Enjoys 2. Bought 3. Lịch sự 4. On 5. Competition

VI. Read the passage and choose the best answer.

1. A 2. A 3. D 4. A 5. D

VII. Make sentences using the words & phrases given.

1. He has flu. He keeps sneezing and coughing.

2. Listening khổng lồ music in the không lấy phí time is my favourite hobby.

3. My brother enjoyed playing the piano when he was very young.

4. In the future, I’ll travel around Viet Nam.

5. Nhung has already finished all the homework.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The photograph is not as big as the paiting.

2. Tickets are sold at the gate of the tourist site.

3. There are not any carrots in the market.

4. Because of the heavy rain, they didn’t go camping yesterday.

5. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi giữa học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh mới lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

A. PRONUNCIATION:

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from others.

1. A. Washed B. Watched C. Looked D. Closed

2. A. Sugar B. Scared C. Shy D. Surprise

3. A. Late B. Gate C. Hilarious D. Hate

4. A. House B. Hour C. Horrible D. Horror

5. A. Fight B. Sight C. Religious D. Light

B. GRAMMAR and VOCABULARY

I. Give the right size of the words in brackets

1. Her……………………..was excellent (PERFORM)

2. Many………………...... Activities are held every year. (CULTURE)

3. Birthday is a family………………………. (CELEBRATE)

4. The football match was very………………………… (ECXITE)

5. I am………………….. That he won the prize (AMAZE)

II. Choose the best answer khổng lồ complete the sentences

1, We should have a ……………… check-up every six months.

A. Medical B. Medicine

C. Hospital D. Aspirin

2, tía is ……………… in his medical record at the moment.

A. Fill B. Fills

C. To fill D. Filling

3, They ....................... In that factory since last Monday.

A. Didn"t work B. Worked

C. Haven"t worked D. Work

4, How ……………… are you? 1.5 meter in height.

A. High B. Tall

C. Height D. Long

5, What was ……………… with her?

A. Problem B. Matter

C. Wrong D. Feeling

6, People feel ……………… when they catch the cold.

A. Pleasant B. Unpleasant

C. Pleased D. Unpleased

7, She has a pain ……………… her back.

A. On B. In

C. At D. With

8, I ……………… for class.

A. Am never late B.am late never

C. Late am never D. Never am late

9, That work is good ……………… him.

A. For B. At

C. With D. On

10, The oto is different ……………… mine.

A. With B. From

C. Khổng lồ D. For

III. Make questions for the underlined parts .

1, The Robinsons visited Ho đưa ra Minh thành phố a few weeks ago.

……………………………………………………………………………………….

2, She bought a lot of different gifts for her friends.

……………………………………………………………………………………….

3, My vacation in Nha Trang was very wonderful.

……………………………………………………………………………………….

4, Lan has hung the poster on the wall.

……………………………………………………………………………………….

5, They ate lunch in a famous restaurant with their friends.

……………………………………………………………………………………….

C. READING: Read the passage & answer the questions below

Yesterday was Sunday. We didn’t work. We all stayed at home. In the morning my father planted some trees và then watered them. He always likes doing the gardening. My mother tidied our house then cooked a good lunch. I watched TV then helped my mother with the housework. I cleaned the floor & dusted the furniture. My brother listened to music. In the afternoon one of my father’s friend visited us. They talked and played chess together. My brother pained a nice picture. I learned my lessons. We were busy all day but everybody was very happy.

1. Why did they stay at trang chủ yesterday?

………………………………………………………..

2. What did her father bởi vì in the morning?

………………………………………………………..

3. Did she help her mother with the housework?

………………………………………………………..

4. Who visited them in the afternoon?

………………………………………………………..

5. Were they happy on that day?

………………………………………………………..

D. WRITING

Rewrite the sentences with the same meaning

1. The distance from Ha Noi to hai Phong is about 100 km

→ It is about……………………………………………………………………………………………………

2. What is the distance between nhị Duong to lớn Hue?

→ How……………………………………………………………………………………………………

3. She usually walked to school last year.

→ She used……………………………………………………………………………………………………

4. Although he studied hard, he didn’t pass the exam

→ Despite……………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. PRONUNCIATION:

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C

B. GRAMMAR & VOCABULARY

I. Give the right form of the words in brackets

1. performance

2. cultural

3. celebration

4. exciting

5. amazed

II. Choose the best answer lớn complete the sentences

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C
6. B 7. A 8. A 9. A 10. B

III. Make questions for the underlined parts .

1. When did the Robinsons visit tp hcm city?

2. What did she buy for her friends?

3. How was your vacation in Nha Trang?

4. Where has Lan hung the poster?

5. Who did they eat lunch in a famous restaurant with?

C. READING:

1. Yesterday was Sunday.

2. Planting & watering some trees.

3. Yes, she did.

4. One of her father’s friend.

5. Yes, they were.

D. WRITING

1. It’s about 100km from Hanoi to hai Phong

2. How far is it from nhị Duong lớn Hue?

3. She used to walk lớn school last year.

4. Despite studying hard, he didn’t pass the exam.

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào sản xuất .....

Đề thi học kì 2

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage và decide if the statement is True or False.

In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days and it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.

Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they vày not have enough insulation & the heat goes out through the windows, the doors & up the chimney.

Because of the climate, people in Britain have khổng lồ send a lot of money on heating. Many houses have special system called “central heating”. The heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to lớn stop the heat going out.

............. 1. The weather is not very good, so British people spend much time at home.

............. 2. The heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.

............. 3. People have khổng lồ spend a lot of money on heating because the climate is quite bad.

............. 4. Houses without central heating rarely have gas, electric or coal fires.

............. 5. New houses usually have two layers of glass in the windows lớn stop the heat going out.

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

Kirsten Dunst was born in New Jersey , USA, in 1982. Her acting career began at the age of three when she appeared in her first TV advert. She made her film debut with a small part in Woody Allen’s thủ đô new york Stories (1989).

In 1994, she got her big break in Interview with the Vampire, performing with famous megastars Brad Pitt và Tom Cruise. Her performance as a creepy kid earned her Golden Globe nomination, the MTV Award for Best Breakthrough Performance & the Saturn award for Best Young actress.

Over the next few years, she started in more hit movies including Little Women (1994), Jumanji (1995), the lãng mạn Get Over It (2001) and Mona Lisa Smile with Julia Roberts (2003). However, her most successful films are the Spider-Man film (2002-2004) with Tobey Maguire, where she plays the parts of superhero Spider-Man’s girlfriend, Mary Jane.

1. When and where was Kirsten Dunst born?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. What was the first film?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. What part did she play in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. What awards did she win for her performance in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. What are her most successful films?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. It is about two kilometers from my house to lớn school?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. He goes lớn work by car.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. It took me twenty minutes khổng lồ walk khổng lồ school.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. We will go khổng lồ the Flower Festival in domain authority Lat next year.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

II. Complete the sentences with the correct form of the words in brackets.

1. I love the .......................................... Of folk songs.(PERFORM)

2. We held the Mid-Autumn festivals in ...................................house. (CULTURE)

3. The Thanksgiving is a .........................................festival. (SEASON)

4. He had an accident last week because he drove........................(CAREFUL)

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. The distance from my house to Ha Noi is over 20 kilometers.

→It’s……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. My brother often watched TV in his miễn phí time last year, but he no longer does it.

→My brother used……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. People in the countryside will use much biogas in the future.

→Much……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. These flowers are Lan’s.

→These are……………………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage và decide if the statement is True or False.

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

II. Read the text about Kirsten Dunst & answer the questions that follow.

1. She was born in USA in 1982

2. It was thành phố new york stories.

3. She played the part of a creepy kid.

4. She won the MTV award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young Actress.

5. Her most success films are the Spider-Man films.

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. How far is it from your house to school?

2. How does he go to school?

3. How long did it take you to lớn walk khổng lồ school?

4. When will you go lớn the Flower Festival in domain authority Lat?

II. Complete the sentences with the correct size of the words in brackets.

1. performance(s) 2. cultural 3. seasonal 4. carelessly

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. It’s over 20 kilometers from my house lớn Ha Noi.

2. My brother used lớn watch TV in his không tính phí time last year.

3. Much biogas will be used in the countryside in the future.

4. These are Lan’s flowers.

....................................

....................................

....................................

Trên đấy là phần nắm tắt một vài đề thi trong những bộ đề thi giờ đồng hồ Anh mới lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 học tập kì 1 với Học kì 2, để xem tương đối đầy đủ mời quí bạn đọc lựa lựa chọn 1 trong các bộ đề thi ngơi nghỉ trên!