Đề thi tiếng anh lớp 8 có đáp án

      2
*
tủ sách Lớp 1 Lớp 1 Lớp 2 Lớp 2 Lớp 3 Lớp 3 Lớp 4 Lớp 4 Lớp 5 Lớp 5 Lớp 6 Lớp 6 Lớp 7 Lớp 7 Lớp 8 Lớp 8 Lớp 9 Lớp 9 Lớp 10 Lớp 10 Lớp 11 Lớp 11 Lớp 12 Lớp 12 Lời bài xích hát Lời bài xích hát tuyển sinh Đại học, cao đẳng tuyển sinh Đại học, cao đẳng

bộ 30 Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 8 Thông tứ 22 tất cả đáp án


tải xuống 17 3.220 134

Tài liệu bộ 30 Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 8 Thông tứ 22 có đáp ántổng phù hợp từ đề thi môn giờ anh 8 của những trường trung học cơ sở trên cả nước đã được biên soạn đáp án chi tiết giúp học sinh ôn luyện để đạt điểm cao trong bài bác thi học kì 2 tiếng anh lớp 8. Mời các bạn cùng đón xem:


Bộ 30 Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 8 Thông tư 22 có đáp án - Đề 1

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào sinh sản .....

Đề thi học kì 2 Thông tư 22

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 1)

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. Benefit B.explore C. Rescue D. Legend

2. A. Official B.cultural C.collapse D.cure

II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different găng tay pattern from others.

3. A. Improve B. Invent C. Language D. Typhoon

4. A. Volcanic B. Eruption C. Tsunami D. Kangaroo

III. Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the following sentences

5. Water pollution may result __________ the dead of marine life.

A. In B. On C. For D. At

6. At this time tomorrow, Bing __________ an examination.

A. Will have B. Is having C. Has had D. Will be having

7. If the storm __________ our areas, the damage will be huge.

A. Strike B. Strikes C. Is striking D. Stroke

8. My teacher __________ me to open my bag.

A. Said B. Said that C. Told D. Tell that

9. Robots save workers from __________ dangerous tasks.

A. Making B. Having C. Performing D. Carrying

10. Many people believe that robots have made workers jobless __________ that is not necessarily true.

A. But B. And C. So D. Or

11. Recent __________. Developments have made robots more user-friendly và intelligent.

A. Science B. Scientist C. Scientific D. Scientifically

12. Teenagers spend most of their time playing computer games, __________ they lost their interests in daily activities.

A. Moreover B. So C. However D. As a result

13. Science and technology have __________ the life safe, secure và comfortable.

A. Transformed B. Made C. Done D. Changed

14. What is the ___________language of France?

A. Office B. Officially C. Official D. Offices

15. Science is used in all corners of the world for the __________ of people.

A. Interest B. Need C. Profits D. Benefit

16. At the moment, my mother __________ in the kitchen.

A. Is cooking B. Cook C. Cooks D. Has cooked

17. We couldn’t organize a video conference __________ the network signal is weak.

A. Although B. Therefore C. Because D. Despite

18. This plant should __________ as soon as possible.

A. Is planted B. Plants C. Be planted D. Planting

19. I __________ in this company for 5 years.

A. Have worked B. Work C. Am working D. Worked

20. Some examples _________ nonverbal communication are gestures, toàn thân language và facial expression.

A. In B. Of C. With D. For

IV. Read the following passage, and answer the questions that follow

Alexander Graham Bell is widely known as inventor of the first telephone. He was born on March 3rd, 1847 in Edinburgh, Scotland. When he was 23, Bell emigrated to lớn Canada with his parents và the next year moved to the United States to teach deaf-mute children. With his colleague Thomas Watson, Bell worked very hard on the experimentation to invent devices such as the harmonic telegraph (used to lớn send multiple messages over a single wire) và phonautograph (used to draw the shape of the sound waves). The first telephone communication was said khổng lồ have happened between Bell & Watson in 1876 while Bell was at one kết thúc of the line, và Watson worked on the telephone in other room. The first transmitted words were, ‘Mr Watson, come here. I want lớn see you’.

a. Decide if the statements are T or F

21. _________ Alexander Graham Bell is Scottish.

22. _________ He spent all his life in Canada.

23. _________ He worked with the deaf when he moved to lớn the USA.

24. _________ He wanted to lớn create a device that can transmit human voice.

25. _________ He was able to lớn succeed right from the first experiment.

26. _________ He worked on his inventions all by himself.

b. Answer the questions

27. When was Alexander Graham Bell born?

28. Who did he move to Canada with?

29. What is Bell’s ‘phonautograph’ used lớn do?

30. When did the first communication over happened?

VI. Give the correct tense or form of the words in the blanket.

31. Air ____________ is not good for our health. (POLLUTE)

32. Many houses were ______________ in the hurricane last night. (DESTRUCTION)

33. If we save _____________, we won’t pay much money. (ELECTRIC)

34. Edison is known as the ___________ of the light bulb. (INVENTION)

ĐÁP ÁN

I.

1. B 2. A

II.

3. C 4. D

III.

5. A 6. D 7. B 8. C 9. C 10. A

11. C 12. D 13. B 14. C 15. D 16. Q

17. C 18. C 19. A 20. B

IV.

a.

21. T 22. F 23. T 24. T 25. F 26. F

b.

27. He was born on March 3rd, 1847.

28. He moved lớn Canada with his parents.

29. It is used to draw the shape of the sound waves.

30. In 1876.

V.

31. Pollution

32. Destroyed

33. Electricity

34. Inventor

…………………………………………….


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo thành .....

Đề thi học tập kì 2 Thông tư 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 2)


I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A.accent B. Cattle C. Kangaroo D. Parade

2. A.haunt B.hour C.help D.hold

II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different găng tay pattern from others.

1. A. Chinese B. Coffee C. Trainee D. Trustee

2. A. Jubilee B. Absentee C. Devotee D. Referee

III. Choose the best answer A, B, C or D khổng lồ complete the following sentences

1. It can’t be denied that English has become an __________ language of the world.

A. National B. International C. Cultural D. Multicultural

2. This book __________ khổng lồ the library today.

A. Has to return C. Has to been returned

B. Has to be returned D. Has is returned

3. Would you mind if I __________ a photo?

A. Takes B. Take C. Took D. Taken

4. Canada is made up _________ 10 provinces & 6 territories.

A. On B. Of C. By D. With

5. My father bought this house 2 years ago.

A. This house was bought by my father 2 years ago.

B. This house bought by my father 2 years ago.

C. This house were bought 2 years ago.

D. This house 2 years ago is bought by my father.

6. Could you __________ the salt, please?

A. Pass B. Passing C. Send D. Passed

7. Thanks to multimedia, we can have __________ to the latest news in the world.

A. Access B. Message C. Language D. Landline

8. I don’t know how __________ the game.

A. To play B. Play C. Played D. Playing

IV. Read the following passage, & answer the questions that follow

Thanksgiving is a national holiday celebrated in Canada and the United States as a day of giving thanks for the blessing of the harvest và the New Year. It is celebrated on the second Monday of October in Canada and on the fourth Thursday of November in the United States. The first Thanksgiving celebration was held in 1621. Traditional foods are turkey, sweet potatoes, fruits and vegetables. Many people have pumpkin pie for dessert at the kết thúc of the meal. It is the time for counting our blessings we have received during the year và being with our families & friends.

1. Where is Thanksgiving celebrated?

2. When is the first Thanksgiving celebrated?

3. Is turkey a traditional food?

4. What vì chưng many people have for dessert at the over of the meal?

V. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one

1. People will melt the small glass pieces under high temperature.

The small glass pieces ____________________________________________

2. “I want to lớn go skiing next week.” Henry said.

Henry said ______________________________________________________

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. B

II.

1. B 2. A

III.

1. B 2. B 3. C 4. B

5. A 6. A 7. A 8. A

IV.

1. It is celebrated in Canada & the USA.

2. The first Thanksgiving celebration was held in 1621.

3. Yes, it is.

4. Many people have pumpkin pie for dessert at the kết thúc of the meal.

V.

1. The small glass pieces will be melt under high temperature.

2. Henry said that he wanted khổng lồ go skiing the following week.

……………………………………………….


Phòng giáo dục và Đào tạo nên .....

Đề thi học kì 2 Thông tứ 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: 45 phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 3)


I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. Disaster B. Damage C. Collapse D. Rage

2. A.erupt B. Disaster C. Scatter D. Worker

II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different căng thẳng pattern from others.

1. A. Forest B. Erupt C. Rescue D. Worker

2. A. Victim B. Damage C. Bury D. Divide

III. Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the following sentences

1. Last night’s storm caused a lot of __________ to lớn people in that area.

A. Droughts B. Forests C. Damages D. Volcanoes

2. When I came in, my mother __________ the dishes.

A. Wash B. Is washing C. Washed D. Was washing

3. If we plant more trees, the environment __________.

A. Will protect B. Protect C. Are protected D. Will be protected

4. The fire was raging so fiercely that the rescue workers couldn’t put it __________.

A. Down B. Out C. Off D. With

5. “Do sit down.” “That’s very kind _______you.”

A. From B. Of C. With D. To

6. They are trying __________ residents from the flooded area.

A. Evacuate B. Evacuating C. Evacuated D. Khổng lồ evacuate

7. There are a lot of benefits to vày __________ researches.

A. Scientific B. Enormous C. Precise D. Technical

8. __________ means not buying products which are over packed.

A. “Reducing” B. “Recycling” C. “Reusing” D. “Reordering”

IV. Read the following passage, & answer the questions that follow

An earthquake measuring 7.8 on the Richter scale hit Nepal on April 25th, 2015. It was the most powerful earthquake to lớn strike Nepal since 1934. The earthquake occurred in central Nepal. It also affected India, Bangladesh and Tibet, China. The earthquake killed more than 8,800 people and injured over 23, 000 people. Hundreds of thousands of people were made homeless with entire villages flattened. Kathmandu Burbar Square, a UNESCO World Heritage Site, was destroyed. The earthquake also caused an avalanche on Mount Everest which killed at least 19 people. About 90% of soldiers from Nepalese Army were sent khổng lồ stricken areas. Many countries and international organizations sent medical experts, emergency workers, rescue staff, and money as well as providing medical supplies, food and equipment lớn help Nepal.

1. What hit Nepal on April 25th, 2015?

A. A tsunami B. A tornado C. An earthquake D. A forest fire

2. How many countries are affected by the earthquake?

A. Two B. Three C. Four D. Five

3. What is the number of people injured?

A. 8,800 B. 23,000 C. 88,000 D. 2,300

4. What happened to Kathmandu Burbar Square?

A. It was safe B. It was destroyed

C. It was moved away D. It wasn’t exist

V. Supply the correct size of the words in brackets.

1. It’s _______________ to lớn cross the avenue. (danger)

2.The country’s _______________ resources include forests, coal & oil.(nature)

3. Paris is _______________ for the Eiffel Tower. (fame)

4.Last night, the TV program was very _______________ (interest)

VI. Write full sentences using the suggested words and phrases

1. All my suits were made in London.

I had _______________________________________________________

2. “You had better not lend Donald any money, Mary”, said Peter.

Peter advised Mary ______________________________________________

3. Eating too much fat & sugar can result in health problems. (lead)

_______________________________________________________________

4. Acid rain is dangerous. Trees’ leaves are damaged. (Because of)

_______________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. A

II.

1. B 2. D

III.

1. C 2. D 3. D 4. B

5. B 6. D 7. A 8. A

IV.

1. C 2. C 3. B 4. B

V.

1. Dangerous

2. Natural

3. Famous

4. Interesting

VI.

1. I had my suits made in London.

2. Peter advised Mary not to lớn lend Donald any money.

3. Eating too much fat & sugar can lead khổng lồ health problems.

4. Trees’ leaves are damaged because of acid rain.

…………………………………………….


Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tạo .....

Đề thi học kì 2 Thông tư 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ Anh lớp 8

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)


I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. About B. Around C. Sound D. Young

2. A. Cover B.oven C. Coffee D. Company

3. A. Plates B. Cakes C. Mates D. Places

4. A. Changed B. Learned C. Laughed D. Arrived

II. Find the one choice that best completes the sentence:

1. A table with four chairs are ………….. Of the dining room.

A. In B. The middle C. In the middle D. About

2. You ................... Brush your teeth twice a day.

A. Should B. Can C. Will D. Have

3. Tim is a good student. He did very well in the first semester. His mother is ................... Him.

A. Sorry for B. Sad C. Proud of D. Displeased

4. The new hotel __________ next year.

A. Is opened B. Will be opened C. Is opening D. Opens

5. Would you mind .................. On the light?

A. Turn B. To lớn turn C. Turned D. Turning

III. Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.2MS

Ha Long – cất cánh of the Descending dragon – is very .....(25)..... With both Vietnamese and .....(26)..... Tourists. One of the .....(27)..... Of Ha Long is the Bay’s .....(28)..... Water and limestone mountains. The Bay’s water is clear .....(29)..... The spring và early summer. Upon arriving .....(30)..... Ha Long City, visitors will go along to lớn Chay Beach. From the beach, visitors can hire .....(31)..... & go out khổng lồ the Bay. It is here that visitors will find some of Southeast Asia’s most .....(32)..... Sites. Dau Go Cave is one of the most beautiful .....(33)..... At Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid .....(34)..... Stakes to lớn beat the Mongols on Bach Dang River in 1288.

1. A. Familiarly B. Famous C. Popular D. Friendly

2. A. Nation B. Nationality C. International D. National

3. A. Attractions B. Places C. Spaces D. Sites

4. A. Running B. Noisy C. Going D. Calm

5. A. When B. During C. As D. While

6. A. In B. To C. On D. At

7. A. A boat B. A ship C. A ferry D. A yacht

8. A. Beautiful B. Beautifully C. Beautifulness D. Beauty

9. A. Places B. Areas C. Caves D. Regions

10. A. Wood B. Wool C. Wooden D. Woolen

IV. Complete the second sentence so that it has the same meaning lớn the first

1. The Smiths have tidied the house for Tet.

The house ........................................................................................................

2. The last time he met her was in 2005.

He hasn"t...........................................................................................................

3. The young man said, “ I must go to lớn Cairo tomorrow”.

The young man.................................................................................................

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. C 3. D 4. C

II.

1. C 2. A 3. C 4. B 5. D

III.

1. C 2. C 3. A 4. D 5. B

6. A 7. A 8. A 9. C 10. C

IV.

1. The house has been tidied by the Smiths for Tet.

2. He hasn’t met her since 2005.

……………………………………………


Phòng giáo dục và Đào chế tác .....

Đề thi học kì 2 Thông tứ 22

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 5)


I. Choose the word that has pronunciation different from the others.

1. A. Cyber B. Dry C. My D. Study

2. A. Pollution B. Problem C. Toàn thân D. Solve

II. Give the correct khung of the verbs in the blanket

1. I (watch) _______________ a science fiction film on TV at 9.00 tonight.

2. If the trees (be not) _______________ watered daily, they will die.

3. He (not go) _____________ out last night. He (stay) _____________ at home.

4. After I (finish) _____________ the lesson, the light went out.

III. Rewrite the following sentences so that the second sentence has the same meaning

1. I don’t have enough time, so I can’t go on holiday this summer.

If _________________________________________________________________

2. Although the weather was bad, the football match was not canceled.

Despite ____________________________________________________________

3. The storm destroyed many houses in this village last week.

Many houses ________________________________________________________

4. “I will have my car repaired tomorrow”, Peter said.

Peter said that _______________________________________________________

5. People use a lot of vehicles. The air is polluted.

If ____________________________________________________________

6. He hasn’t got his hair cut for two months.

It has been ______________________________________________________

7. Although Singapore is a developed country, it is not polluted by industry.

Despite ________________________________________________________

8. New Zealand and nước australia are both surrounded by the sea.

Both __________________________________________________________

IV. Choose the letter A, B, C or D to lớn complete the passage below

Water pollution happens __________ (1) toxic substances enter water bodies such as lakes, rivers, oceans & so on, getting dissolved in them, lying suspended in the water or depositing on the bed. This degrades the unique of water. Not __________ (2) does this spell disaster for aquatic ecosystems, the pollutants also seep through & reach the groundwater, which might kết thúc up in our households as contaminated water we use in our daily activities, including drinking.

Water pollution can be __________ (3) in a number of ways, one of the most polluting being thành phố sewage & industrial waste discharge. Indirect sources __________ (4) water pollution include contaminants that enter the water supply from soils or groundwater systems & from the atmosphere via rain.

1. A. What B. When C. Why D. While

2. A. Both B. Only C. Well D. Either

3. A. Cause B. Caused C. Causing D. Causes

4. A. Of B. In C. At D. For

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. A

II.

1. Will be watching

2. Aren’t

3. Didn’t go

4. Stay

5. Had finished

III.

1. If I had enough time, I would go on holiday this summer.

2. Despite the bad weather, the football match was not canceled.

3. Many houses in this village were destroyed by the storm last week.

4. Peter said that he would have his oto repaired the following day.

5. If people use a lot of vehicles, he air will be polluted.

6. It has been two months since he got his hair cut.

7. Despite being a developed country, Singapore is not polluted by industry.

8. Both New Zealand and australia are surrounded by the sea.

IV.

1. B 2. B 3. B 4. A


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào sản xuất .....

Đề thi học tập kì 2

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ Anh lớp 8

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 6)

A. PHONETICS

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.

1.A. Liquefy B. Mixture

C. Line D. Install

2.A. Wonder B. Connect

C. Original D. Computer

Choose the word which has the MAIN stress different from others.

3.A. Heritage B. Advertise

C. Construction D. Benefit

4.A. Perform B. Jumble

C. Upset D. Surprise

B. VOCABULARY & GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D to lớn complete the following sentences.

1. You ………… brush your teeth twice a day.

A. Should

B. Can

C. Will

D. Have

2. A new hotel __________ next year.

A. Is opened

B. Will be opened

C. Is opening

D. Opens

3. Would you mind ……….. On the light?

A. Turn

B. To lớn turn

C. Turned

D. Turning

4. – The fridge is ………….. The corner of the kitchen.

A. In B. At

C. To D. Above

5. Did the children enjoy ………… when they were on holiday?

A. Themselves

B. Ourselves

C. Himself

D. Itself

6. Carmen didn’t use to lớn eat fish, but now she ………… .

A. Used to

B. Do

C. Does

D. Doesn’t

7. I ………. To australia yet.

A. Went

B. Have been

C. Will go

D. Haven’t been

8. I’m ……….. Of staying at home.

A. Boring

B. Bore

C. Bored

D. Being bored

C. READING

Choose the letter A, B, C or D to lớn complete the passage

An increasing number of people are now going on(1)________ khổng lồ Egypt. Last year, for example, about one and a half million tourists visited this country. The population of Egypt is about fifty million và the(2)________ is Cairo, a busy đô thị of just under nine million people. Although the weather is hot và dry & most of the country is desert, the average temperature from October lớn March is not too high. The most(3)_______ sights are the pyramids at Giza. However, it is also pleasant khổng lồ visit Alexandria, Port Said & several other places & do as much(4)________ as possible in the time available. A trip lớn Luxor is an unforgettable experience. It is not difficult lớn go there because there are frequent(5)________ there from Cairo.

1.A. Holiday B. Visit

C. Excursion D. Trip

2.A. Head B. Principal

C. Capital D. State

3.A. Requested B. Know

C. Excited D. Famous

4.A. Joining B. Sightseeing

C. Looking D. Thinking

5.A. Flights B. Places

C. Times D. Flies

Answer the following questions

1.How many tourists visited Egypt last year?

__________________________________________________

2.What is the population of Egypt?

__________________________________________________

3.Are the pyramids of Giza the most famous sights?

__________________________________________________

4.Why is it not difficult to go khổng lồ Luxor?

__________________________________________________

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning khổng lồ the first

1.The Smiths have tidied the house for Tet.

The house _________________________________________

2.The last time he met her was in 2005.

He hasn’t __________________________________________

3.The young man said, “I must go to Cairo tomorrow”

The young man _____________________________________

4.“Do you have any friends in this town?”, she asked me

She asked me _______________________________________

*

Đáp án và Thang điểm

A. PHONETICS.

1. C

2. A

3. C

4. B

B. VOCABULARY & GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the following sentences.

Câu

Đáp án

Giải thích

1

A

Should: nên

Dịch:Bạn buộc phải đánh răng gấp đôi 1 ngày.

2

B

Câu tiêu cực thời sau này đơn

Dịch:Một khách sạn mới sẽ tiến hành mở vào năm tới.

3

D

Would you mind + Ving: chúng ta có phiền…

Dịch:Bạn tất cả phiền để đèn sáng lên được không?

4

A

In the corner of: sinh sống trong góc

Dịch:Chiếc tủ lạnh nằm trong ngóc ngách nhà cửa bếp.

5

A

Enjoy oneself: vui vẻ, tận hưởng thụ

Dịch:Những đứa trẻ tất cả vui vẻ khi đi nghỉ đuối không?

6

C

Dịch:Cô ấy không quen ăn cá trước đây, nhưng bây chừ thì có.

7

D

Haven’t Ved…yet: không từng

Dịch:Tôi trước đó chưa từng đến Úc.

8

C

Be bored of Ving: buồn chán với bài toán làm gì

Dịch:Tôi quá chán việc ở nhà.

C. READING

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage

1. A

2. C

3. D

4. B

5. A

Answer the following questions

1.Last year about one and a half million tourists visited this country.

2.The population of Egypt is about fifty million.

3.Yes, they are.

4.It is not difficult khổng lồ go there because there are frequent flights there from Cairo.

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning to lớn the first

1.The house has been tidied for Tet by the Smiths.

2.He hasn’t met her since 2005.

3.The young man said that he had khổng lồ go to Cairo the next day.

4.She asked me if I had any friends in that town.

…………………………………………………….


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào sinh sản .....

Đề thi học tập kì 2

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 7)


A. PHONETICS

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.

1.A. Luggage B. Logging

C. Suggest D. Jogging

2.A. Seaside B. Oceanic

C. Teammate D. Leader

3.A. Bother B. Weather

C. This D. Thank

4.A. Communal B. Summit

C. Manual D. Refuse

B. VOCABULARY và GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D lớn complete the following sentences.

1. A table with four chairs are __________ of the dining room.

A. In

B. The middle

C. In the middle

D. About

2. You __________ brush your teeth twice a day.

A. Should B. Can

C. Will D. Have

3. Tim did very well in the first semester. His mother is __________ him.

A. Sorry for B. Sad

C. Proud of D. Displeased

4. The new khách sạn __________ next year.

A. Is opened

B. Will be opened

C. Is opening

D. Opens

5. Would you mind __________ on the light?

A. Turn B. To lớn turn

C. Turned D. Turning

6. – Where is the fridge? – It’s __________ the corner of the kitchen.

A. In B. At

C. To lớn D. Above

7. Did the children enjoy __________ when they were on holiday?

A. Themselves B. Herself

C. Himself D. Itself

8. Carmen didn’t use lớn eat fish, but now she __________.

A. Used lớn B. Do

C. Does D. Doesn’t

9. I __________ to nước australia so far.

A. Went B. Have been

C. Will go D. Haven’t been

10. I’m __________. Let’s vì chưng something. How about going to a movie?

A. Boring B. Bore

C. Bored D. Being bored

11. I’m hungry __________ is for dinner this evening?

A. Why B. When

C. How D. What

12. The doctors are trying their best to __________ the victim’s pain.

A. Relieve B. Increase

C. Reuse D. Imagine

C. READING

Read the following passage and answer the questions

In the country of China, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of China. It winds uphill và down, through valleys và mountains. Every inch of this 1,500- mile wall was made by hand. The Great Wall of đài loan trung quốc is made many, many years ago. The people of đài loan trung quốc made it lớn keep out their enemies. There are watch towers all along the way. The Wall is made of brick & earth. It is high và wide on top. People can walk along the vị trí cao nhất as if it were a road. It is said that it took ten years lớn build one part of this wall. No other defense line has ever been made as long as the Great Wall of China.

1.How long is the Great Wall of China?

___________________________________________________

2.Was the Great Wall made by hand?

___________________________________________________

3.What is the Wall made of?

___________________________________________________

4.How long did it take to lớn build one part of this wall?

___________________________________________________

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning lớn the first

1.The Smiths have tidied the house for Tet.

The house .....................................................................................................

2.The last time he met her was in 2005.

He hasn"t........................................................................................................

3.The young man said, “I must go to lớn Cairo tomorrow”.

The young man..............................................................................................

4."Do you have any friends in this town?", she asked me.

She asked me….............................................................................................

Đáp án & Thang điểm

A. PHONETICS

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from others.

1. C

2. B

3. D

4. B

B. VOCABULARY & GRAMMAR

Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences.

Câu

Đáp án

Giải thích

1

C

Cụm tự in the midle of: ở giữa

Dịch: Một dòng bàn với 4 loại ghế chính giữa phòng ăn.

2

A

Should: nên

Dịch: chúng ta nên đánh răng 2 lần mỗi ngày.

3

C

Be proud of sb: trường đoản cú hào về ai

Dịch: Tim học tập khá giỏi ở kỳ 1. Bà mẹ anh ấy tự hào bởi vì anh ấy.

4

B

Câu thụ động thời sau này đơn.

Dịch: Một khách sạn mới sẽ được mở vào thời điểm năm tới.

5

D

Would you mind Ving: chúng ta có phiền/ ngại… không?

Dịch: chúng ta làm ơn bật đèn sáng được không?

6

B

At the corner of: ở trong góc

Dịch: - Tủ lạnh nơi đâu thế? – Nó ngơi nghỉ trong ngóc ngách nhà cửa ăn ấy.

7

A

Enjoy oneself: vui vẻ, hài lòng

Dịch: bọn trẻ đã chơi vui trong kỳ nghỉ mát chứ?

8

C

Câu phân chia thời lúc này vì tất cả (now)

Dịch: Camen ko thường nạp năng lượng cá, nhưng hiện thời thì có.

9

D

Câu phân chia thời hiện tại tại kết thúc vì có “so far”

Dịch: Tôi trước đó chưa từng đi Úc trước giờ.

10

C

Be bored: chán

Dịch: Tớ chán quá. Làm nào đó đi. Xem phim thì sao?

11

D

What is for dinner? tối nay ăn gì

Dịch: Tôi đói quá. Tối ăn có món gì vậy?

12

C

Relieve the pain: làm giảm cơn đau

Dịch: những y bác sĩ vẫn cố hết sức để giảm cơn đau cho bệnh nhân.

C. READING

Read the following passage and answer the questions

1.It is 1,500 miles long.

2.Yes, it was.

3.The Wall is made of brick và earth.

4.It took ten years lớn build one part of this wall.

D. WRITING

Complete the second sentence so that it has the same meaning to lớn the first

1.The house has been tidied for Tet by the Smiths.

2.He hasn’t met her since 2005.

3.The young man said that he had to go to Cairo the next day.

4.She asked me if I had any friend in that town

…………………………………………………….